Jaroslav Čársky - Toulky Holandskem

Datum konání

06. 01. 2015 - 27. 02. 2015

Místo konání

vestibul knihovny

Popis

Výstava olejomalebných obrazů, které zachycují krásné krajinné scenérie Holandska.

Jaroslav Čársky se narodil 30. dubna 1962 ve Skalici. V roce 1982 maturoval na SOU potravinářské v Nitře. Od roku 1984 pracuje v potravinářském průmyslu. Nejprve působil jako mistr odborného výcviku na SOU potravinářské T.G.Masaryka v Hodoníně, kde také vedl úspěšný fotografický kroužek. V roce 1989 si doplnil pedagogické minimum na Pedagogické fakultě MU v Brně. V roce 2006 odešel za prací nejprve do Anglie a později Holandska, kde pracuje dodnes.
Ve volném čase cestuje a poznává krajinu, kterou zachycuje na fotografii a plátně. Jaroslav Čársky bydlí s manželkou a třemi dětmi v Holíči.
Jaroslav Čársky se zabývá dokumentární fotografií životních příběhů lidí a města Holíče, je sběratelem podpisů známých osobností a stává se úspěšným malířem. Malířské tvorbě se věnuje od konce 90. let. Jeho učitelem je kolega z klubu výtvarníků a fotografů Genesis Oto Kroupa. Ve své tvorbě se věnuje olejomalbě s motivem krajiny, pracuje s portrétem. Okouzlily ho také typické holandské stavby, které jsou plné energie.
 

Minigalerie z výstavy

foto - Jaroslav Čársky - Toulky Holandskem
foto - Jaroslav Čársky - Toulky Holandskem
foto - Jaroslav Čársky - Toulky Holandskem
foto - Jaroslav Čársky - Toulky Holandskem
 
 
‹ zpět