Viola Kučerová - Přelet delfíních mraků

Datum konání

06. 07. 2013 - 03. 08. 2013

Místo konání

Galerie Vednevnoci

Popis

Autorka Viola Kučerová se narodila v Brně v roce 1970. Dětství prožila v Tišnově a okolních lesích. V letech 1984 až 1988 studovala SUPŠ v Brně grafický obor u pana D. Chatrného a A. Odehnala. Dále PDF MU, obor výtvarná výchova, dějepis. Učila na základní škole a v CVČ Lužánky. Volné tvorbě se věnuje od roku 1997. Žije a pracuje v Brně.
„Obrazy na této výstavě jsou převážně starší, více vyprávěcí, některé trochu pohádkové nebo s nádechem surrealismu. Ráda maluji snové představy, kde je dovoleno vše. Načaté příběhy, které je možno domýšlet. Nebo jen barevnou atmosféru zastavené chvíle, kdy lidé v krajině zažívají své příběhy. Zejména v pozdějších obrazech se krajina mění ve znak plný známých symbolů. Tyto obrazy jsou určeny do obydlí či veřejných prostor, kde lidé pohybující se před obrazy se stávají pro další náhodné diváky součástí obrazu. Některé z těchto obrazů bych chtěla vystavit v hodonínské knihovně v srpnu 2014.
Jsem moc ráda, že mohu vystavovat právě v Hodoníně, kde žil a tvořil můj dědeček akademický malíř Josef Konečný a kde jsem zažívala velmi šťastné a inspirativní prázdniny. Zde jsem si také omylem v jedenácti letech koupila své první olejové barvy místo temperových a touto technikou navzdory všemu maluji dodnes.“

Výstavy:
Galerie knihkupectví Paseka, Praha, 2000
Galerie Foyer, divadlo Husa na Provázku, Brno, 2001
Galerie Světlo, Brno, 2012

Telefon: 737901167
Mail: viola@obrazovesvety.cz
www. obrazovesvety.cz
 

Minigalerie z výstavy

foto - Viola Kučerová - Přelet delfíních mraků
foto - Viola Kučerová - Přelet delfíních mraků
foto - Viola Kučerová - Přelet delfíních mraků
foto - Viola Kučerová - Přelet delfíních mraků
 
 
‹ zpět