Výstava Kateřiny Vítečkové: EX LIBRIS

Datum konání

19. 05. 2003 - 30. 06. 2003

Místo konání

Výstavní sál - 1.patro

Popis

O autorce

Kateřina Vítečková
akademická malířka a grafička
narozena 9.11.1934 v Opavě


Po studiu na Střední průmyslové škole textilní v Brně začala studovat obor textil na VŠUP v Praze u prof. A. Kybala a po roce přešla do speciálky knižní grafiky k prof. K. Svolinskému.
Po celou dobu své umělecké činnosti žije a pracuje v Praze.
Je členkou prestižního sdružení českých umělců-grafiků HOLLAR, Unie výtvarných umělců ČR a Spolku sběratelů a přátel exlibris.
Hlavní náplní práce autorky je tvorba volné grafiky, nejvíce drobná grafika, exlibris a malba. Okrajově se věnuje i tapisérii či větším realizacím. V grafické tvorbě se zaměřila na techniku barevného dřevořezu, v posledním desetiletí tvoří převážně v barevné litografii.
Nejčastější motivy v její tvorbě jsou krajina, stromy, práce, lidé a stará města. Autorka zpočátku stavěla na výrazné kresebné linií, doplněné temperami, později přešla na tiskařské barvy a základem všech prací se staly barevně vyvážené plochy. Po získání zkušeností s tvorbou malé grafiky se začala intenzivně věnovat exlibris.
Jak u volné grafiky, tak i u exlibris se zúčastnila mnoha výstav doma i v zahraničí.

Pozvánka

Grafiku i exlibris Kateřiny Vítečkové máte možnost vidět ve výstavním sále - v 1. patře Městské knihovny Hodonín od 19. května do 30. června.

Jste srdečně zváni.

 

Minigalerie z výstavy

foto - Výstava Kateřiny Vítečkové: EX LIBRIS
 
 
‹ zpět